23948sdkhjf

Förvärvet av Bilmetro godkänt av Konsumentverket

Konkurrensverket har nu godkänt Scania Sveriges och Din Bil Sveriges uppköp av Bilmetro. Scania Sverige tar över lastbilsverksamheten medan Din Bil driver personbilsaffären vidare.

Sedan avtalet av förvärvet undertecknades den 27 augusti, har Konkurrensmyndigheterna i Sverige och inom EU noggrant kontrollerat affären. Den 8 december godkändes övertagandet som sker vid årsskiftet 2021/2022.

Bilmetro finns i Mellansverige med verksamhet på elva orter i Gävleborg, Dalarna och Uppsala. Bilmetro är auktoriserad återförsäljare av personbilsmärkena Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Cupra och Volkswagen Transportbilar samt Scania lastbilar. Bilföretaget har över hundra år lång historia i regionen, men har varit verksamt under namnet Bilmetro sedan 1986.

Med affären utökar Scania Sverige den egna återförsäljarverksamheten, som sedan tidigare ansvarar för storstadsområdena Stockholm, Göteborg och Malmö. Därutöver finns det 15 fristående återförsäljarbolag runt om i landet. Även för Din Bil Sverige innebär detta att man kompletterar de redan 50 sälj- och serviceanläggningarna i Stockholm, Göteborg och västra Skåne med ytterligare 11 i Gävleborg-Dalarna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11