23948sdkhjf

Här erbjuder Ford rullande verkstadsservice

I ett pilotprojekt som pågår fram till den 22 mars erbjuder Ford et antal utvalda företagskunder i Tyskland mobil service och reparationer på deras fordon.

nst 50 fordon hos fem utvalda Ford-handlare i Berlin, Köln, Koblenz, Wiesbaden och Rosenheim i Tyskland får den nästa schemalagda servicen på sina Ford-bilar utförd hos sig istället för på verkstaden. Det rapporterar tyska branschtidningen Profi-Werkstatt.

Erbjudandet innebär att servicetekniker från de aktuella Ford-återförsäljarna åker ut till kund och utför service eller reparationsjobb. Utrustning och verktyg har serviceteknikern med sig i en speciellt inredd och utrustad Ford Transit-buss denne har till förfogande.

För att få den mobila verkstadsservicen måste dock kundens fordon befinna sig inom en radie på max fem mil från den aktuella Ford-återförsäljaren.

Verktygsutrustningen i Ford Transit-bussarna ska enligt Ford i Tyskland vara tillräckligt för att serviceteknikern ska klara att utföra omkring 80 procent av alla jobb som utförs i den vanliga verkstaden. I Ford-verkstadsbussarna, som är uppkopplade mot nätet, ska serviceteknikerna också ha tillgång till all nödvändig information och uppdateringar som de kan behöva.

Ford erbjuder även mobil verkstadsservice enligt samma koncept i Storbritannien och USA.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.112