23948sdkhjf

Leverantören som växer under pandemin

Trots pandemin och leveransproblem blev 2021 ett rekordår för den tyska olje- och additivspecialisten Liqui-Moly.

2021 blev inte bara ett bättre år än det föregående för olje- och additivtillverkaren Liqui Moly, hemmahörande i sydtyska Ulm – det blev ett rekordår. Omsättningen ökade med 20 procent jämfört med 2020 till 733 miljoner euro.

– Det är betydligt mer än vi hade förväntat oss med tanke på att det var ett svajigt år. För tio år sedan låg vår årsomsättning på 343 miljoner euro. När vi den gången pratade om 1 miljard euro i årsomsättning som vårt mål drog folk på smilbandet. Nu har vi en miljardomsättning inom räckhåll, säger Liqui-Molys vd Ernst Prost.

För branschen var 2021 ett år som präglades av leveransproblem, ansträngda försörjningskedjor och råvarubrist, omständigheter som dok inte lyckades få ned Liqui-Moly på knä, menar Ernst Prost.

– Vissa konkurrenter tvingades kapitulera inför förra årets problem och inte kunnat leverera produkter till sina kunder. Dessa kunder kom sedan till oss, som inte gav upp och som mot alla odds klarade av att leverera, säger Ernst Prost.

Under fjolåret växte även Liqui-Molys personalstyrka med 19 personer till totalt 1008 anställda. Bolaget har också planer på att fortsätta sin expansion och bredda sitt utbud. Ernst Prost kommer den 22 februari att lämna sin tjänst som vd.

Fotnot: Liqui-Moly ingår sedan 1 januari 2018 i Würth-koncernen köpte de återstående aktierna från den tidigare majoritetsinnehavaren och VD Ernst Prost.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094