23948sdkhjf

De arrangerar kostymrally för entusiastbilar

Kör lagligt och följ vägbeskrivningen – i en entusiastbil från 1999 eller äldre. Så lyder konceptet i Sweden Challenge Roadbook Drive som för första gången arrangeras på vägar i Roslagen den 7 maj.

– För över tio år sedan drömde jag om att organisera en roadbook-körning som vanliga bilister kan köra. Nu blir det verklighet, säger motorsportveteranen Annie Seel som för första gången arrangerar amatörtävlingen ”Sweden Challenge Roadbook Drive”.

Arrangemanget kommer att äga rum den 7 maj längs cirka 15 mil asfaltsvägar i Roslagen i östra Uppland. Tävlingen arrangerar Annie i samarbete med bilentusiasthandlaren och bilvärderaren Magnus Bengtsson.

– Man ska köra på idealtid i laglig snitthastighet, med tidkontroller och olika stationer. Utmaningen är att följa färdbeskrivningen i roadbooken till punkt och pricka och därmed undvika felkörningar – inte hastighetskörning, förklarar Magnus Bengtsson.

För att få delta måste man köra i en bil från 1999 eller äldre. Man får också gärna klä sig tidstypiskt med sin bil – priser kommer att delas ut till fina och roliga ekipage, påpekar Annie Seel och Magnus Bengtsson.

Om det blir succé upprepar man arrangemanget nästa år, meddelar arrangörerna.

FAKTA Sweden Challenge Roadbook Drive

Anmälningsavgift 1.200 kr per ekipage, inklusive frukostfika och målgångsmingel.
Medlemmar i KAK, märkesklubbar och entusiastklubbar har 20% rabatt på anmälningsavgiften.
Intresseanmälan skickas till: anmalan@swedenchallenge.com
Begränsat antal platser.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.081