23948sdkhjf

PPG: Därför ska du göra en revision av lackverkstaden

Kontrollera ifall man har rätt utrustning i lackverkstaden, att grejerna används rätt och om verkstaden följer arbetsmiljöreglerna. Det är några av orsakerna till att göra en revision av sin lackverkstad, menar man på PPG.

Det finns alltid potential till förbättringar i lackverkstaden, och ett effektivt sätt att hitta dessa förbättringsmöjligheter är att låta verksamheten genomgå en revision. Det rekommenderar man på lacktillverkaren PPG, som förstås också gärna erbjuder sina tjänster inom revision.

PPG:s erbjudande heter ”I Audit” är en teknisk revision där tekniska experter från PPG går igenom alla delar av verkstaden. Vid en I Audit lyfter PPG:s experter fram de tekniska områden som de ser har störst förbättringspotential och upprättar en individuell handlingsplan för verkstaden.

På dag två av en revision utförd av PPG presenteras revisionsrapporten för verkstaden och man utarbetar en handlingsplan tillsammans.

En typisk I Audit tar en dag och omfattar hela verkstaden – från mottagning, hälsa och säkerhet till utrustning, processer och utbildning. Revisionen dokumenteras på en Ipad och inkluderar fotodokumentation.

Med utgångspunkt i resultaten från revisionen får verkstaden en fullständig analys av sin produktion, med en beskrivning av de områden som kan förbättras i syfte att öka effektiviteten. Presentationen innehåller också en tydlig lista över åtgärder som ska vidtas, av vem och när.

FAKTA Frågorna som en I Audit fokuserar på

- Har du de lämpligaste reparationsprocesserna för din bodyshop?

- Optimal användning av all utrustning

- Har personalen i din verkstad den utbildning som krävs?

- Uppfyller din bodyshop hälso- och säkerhetsbestämmelserna?

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094