23948sdkhjf

Mekonomen bygger toppmodernt centrallager i Danmark

Mekonomen Groups danska affärsområde FTZ är en leverantör av reservdelar på fordonseftermarknaden och planerar nu att samla centrallager, regionallager, administration och utbildningsakademi i en gemensam högteknologisk anläggning.

Vi ser en stor potential i att fortsätta effektivisera våra lager- och distributionsprocesser genom att samla erfarenhet, innovation och kompetens på ett ställe, säger Sven Kristensen, vd för FTZ i ett pressmeddelande.

Den nya anläggningen ska byggas utanför Odense i Danmark och beräknas vara färdigställd under 2024. Uppförandet av anläggningen innebär ingen väsentlig påverkan för koncernens kassaflöde eller resultat. Byggnationen är i upphandlingsfas där Mekonomen Group avser att återkomma med mer information kring projektets omfattning i ett senare skede.

Vi är i dag ledande inom effektiva logistiklösningar och kan nu tack vare vår starka finansiella position ta ytterligare ett steg inför framtiden. Satsningen i Danmark är i linje med vår strategi om att säkerställa en hållbar affär och möta kundernas krav på mobilitet, säger Pehr Oscarson, vd och koncernchef för Mekonomen Group i ett uttalande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Han blir ordförande för Bildelsgrossisterna
Autocirc tar över en av Finlands största bildemonteringar
Begagnade elbilars pris ner 22 procent på 2 månader
Scania lanserar ny serviceplan
Nytt rekord för elbilar i november
Nya regler för cruising och studentflak
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
RT-Forum
Transportnet

Sänd till en kollega

0.109