23948sdkhjf

Mekonomen bygger toppmodernt centrallager i Danmark

Mekonomen Groups danska affärsområde FTZ är en leverantör av reservdelar på fordonseftermarknaden och planerar nu att samla centrallager, regionallager, administration och utbildningsakademi i en gemensam högteknologisk anläggning.

Vi ser en stor potential i att fortsätta effektivisera våra lager- och distributionsprocesser genom att samla erfarenhet, innovation och kompetens på ett ställe, säger Sven Kristensen, vd för FTZ i ett pressmeddelande.

Den nya anläggningen ska byggas utanför Odense i Danmark och beräknas vara färdigställd under 2024. Uppförandet av anläggningen innebär ingen väsentlig påverkan för koncernens kassaflöde eller resultat. Byggnationen är i upphandlingsfas där Mekonomen Group avser att återkomma med mer information kring projektets omfattning i ett senare skede.

Vi är i dag ledande inom effektiva logistiklösningar och kan nu tack vare vår starka finansiella position ta ytterligare ett steg inför framtiden. Satsningen i Danmark är i linje med vår strategi om att säkerställa en hållbar affär och möta kundernas krav på mobilitet, säger Pehr Oscarson, vd och koncernchef för Mekonomen Group i ett uttalande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079