23948sdkhjf

Nickelpriset genom taket - handeln stoppad

Bloomberg rapporterar att handeln med nickel är stoppad på London Metal Exchange efter att priset dubblats till över 100 000 dollar per ton. 

Och nu på morgonen låg nickelpriset på rekordhöga 101 365 dollar per ton vid metallbörsen i London, London Metal Exchange rapporterar Bloomberg news.

Under måndagen förklarade Bloomberg news Joe Deaux vad de kallade en av de mest extrema prisrörelserna på London Metal Exchange. Någonsin. Anledningen till prisutvecklingen ska vara rädslan för vad som händer med ryska leveranser.

Joe Deaux har följt nickelpriset i sju år.

– Jag har aldrig sett något som detta. Ett tag idag höjdes priset 90 procent, berättar han i en videoinspelning på Bloomberg news och fortsätter:

– Det är otroligt. Ryssland står för sex procent av den globala nikelförsörjningen. Så även om man räknar med att det plötligt inte kommer något nickel från Ryssland är det inte en stor del av marknaden.

Men:

– Ungefär 6 procent av nickel går till elektriska fordon – och det är höggradigt nickel.

– Den största försörjaren av detta höggradiga nickel är ryska Norilsk nickel. De står för 16 procent av den globala försörjningen. Så det är uppenbarligen många människor som oroar sig för det, säger han.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125