23948sdkhjf

Så snabbt ska VW:s nya elbil produceras

Genom innovativa produktionsprocesser är Volkswagens målsättning att produktionen av den nya elbilen "Trinity", som startar 2026, ska göra att det bara tar tio timmar att tillverka varje bil.

Volkswagen ska bygga en ny produktionsanläggning för den framtida eldrivna modellen Trinity. Anläggningen ska byggas nära Volkswagens huvudanläggning i tyska Wolfsburg - en investering på totalt cirka 2 miljarder euro. Byggstarten av anläggningen är planerad till våren 2023 och Trinity ska börja tillverkas 2026.

Med detta beslut stärker och upprätthåller vi huvudanläggningens konkurrenskraft och ger personalen ett robust, långsiktigt perspektiv, säger Ralf Brandsätter, vd för Volkswagen i en kommentar.

Med innovativa tillverkningsmetoder har Volkswagen som ambition att nå en produktionstid på 10 timmar per bil när Trinity-produktion påbörjas 2026. Den anmärkningsvärda produktionstiden ska uppnås genom färre versioner, färre komponenter, mer automatisering, effektivare produktionslinjer och nya logistikkoncept.

– Beslutet från styrelsen är en viktig milstolpe för omställningen av vårt varumärke och framtiden för Wolfsburg. På så sätt stärker och upprätthåller vi konkurrenskraften i huvudfabriken och ger medarbetarna ett robust, långsiktigt perspektiv. Med Trinity och den nya fabriken sätter vi nya standarder inom fordonsindustrin och Wolfsburg blir det globala riktmärket för toppmodern och effektiv biltillverkning, säger Ralf Brandsätter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Han blir ordförande för Bildelsgrossisterna
Besikta satsar i glesbygden
Autocirc tar över en av Finlands största bildemonteringar
Begagnade elbilars pris ner 22 procent på 2 månader
Scania lanserar ny serviceplan
Nytt rekord för elbilar i november
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
RT-Forum
Transportnet

Sänd till en kollega

0.141