23948sdkhjf

De stoppar alla affärer med företag i Ryssland

Svenska Indutrade är en internationell industri- och teknikkoncern som bland annat äger karosstillverkaren Klokkerholm. Nu meddelar företaget att de ”till följd av den ryska invasionen och den tragiska kris som det orsakar har Indutrade beslutat att stoppa alla affärer med företag i Ryssland och Belarus tills vidare”.

Indutrade har inga dotterbolag eller anställda i Ryssland, Ukraina eller Belarus och den direkta exponeringen är mycket begränsad. Under 2021 utgjorde nettoomsättningen till dessa länder mindre än en procent av Indutrades totala omsättning.

– Indutrade donerar pengar till UNHCR och många av våra bolag bidrar genom en rad olika lokala initiativ, inklusive bidrag till välgörenhetsorganisationer och donationer av medicinsk utrustning, säger Bo Annvik, vd och koncernchef för Indutrade.

Hos dotterbolaget Klokkerholm Karosseridelar i Danmark bekräftar Anders Hegaard som är administrativ chef också meddelandet:

– Vi har beslutat att vi inte vill sälja till Ryssland och Belarus, säger han och berättar även att företaget inte har sålt något till Ryssland sedan kriget bröt ut.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.266