23948sdkhjf

Digital biljätte köper dansk bilauktionssajt

När Autoscout24 köper en majoritetsandel i Autoproff bildar de tillsammans en digital jätte inom bilhandeln med kombinationen av Europas största bilmarknadsplats online och Europas snabbast växande digitala B2B-handelsplattform för begagnade bilar.

Förvärvet av Autoproff breddar erbjudandet från Autoscout24 och hjälper bilhandlare att köpa och sälja alla typer av begagnade bilar i Sverige över hela Europa.

Autoproffs ledning behåller en större andel av verksamheten och kommer efter transaktionen fortsatta driva bolaget under samma namn som tidigare.

Genom köpet kan Autoscout24 lägga till en B2B-del i utbudet av digitala lösningar skapar möjligheter för bilhandlare att göra digitala affärer med bilar över hela Europa, både till slutkund och återförsäljare. I ett pressmeddelande säger Autoscout24 att genom köpet ska deras 44 000 återförsäljarkunder få tillgång till ett större fordonsutbud och nya innovativa lösningar som ska öka effektiviteten i deras handel och inbyten av begagnade bilar.

– Tack vare detta förvärv blir Autoscout24 en digital ”one-stop-shop-lösning” för både handlarbilar och B2B i Europa, säger Edgar Berger, group CEO för AutoScout24 i ett uttalande.

Autoproff är den ledande digitala B2B-plattformen i Danmark och etablerade sig på den svenska marknaden i 2019 med kontor i Malmö och har sedan starten haft en stark tillväxt.

Genom att kombinera företagens handelsdata samt tekniska resurser ska samarbetet även att leda till en rad nya digitala tjänster som ska hjälpa återförsäljare att digitalisera och växa sin begagnatverksamhet.

– Jag grundade Autoproff med syfte att göra det enklare och mer attraktivt att handla med begagnade bilar och hjälpa bilhandlare att öka både intäkter och resultat. Partnerskapet med AutoScout24 kommer hjälpa oss att snabbt expandera våra B2B-lösningar över Europa och möjliggöra etableringen av Europas första helhetslösning för C2B-B2B-B2C-handel med begagnade bilar, säger Jesper Ratza Hansen, group CEO och grundare av Autoproff.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096