23948sdkhjf

De lanserar obemannad butik

OKQ8 blir först ut i drivmedelsbranschen med autonoma butiker som är öppna dygnet runt där kunden får tillträde via en app. OKQ8:s strategiska partner Storekey står bakom tekniken som möjliggör butikerna.

– Autonoma butiker ger oss nya möjligheter att öka vår servicegrad på platser där vi idag endast säljer drivmedel via våra Minipris-stationer. Nu blir det smidigt och enkelt för medlemmar och kunder att handla de viktigaste basvarorna, oavsett tidpunkt på dygnet, säger Karin Hellgren, kommunikationschef på OKQ8 i ett pressmeddelande.

OKQ8 planerar att öppna två butiker under 2022 och förhoppningen är att kunna öppna ännu fler framöver. Först ut blir Linköping, där butiken kommer att husera på samma tomt som OKQ8:s Minipris-station.

Till att börja med kommer kunderna att kunna handla produkter som godis, snacks, kaffe och läsk samt klassiska närlivsprodukter som mjölk, smör och bröd. I förlängningen finns även planer på att utöka sortimentet med OKQ8:s bilistiska varor, samt fikabröd och färska smörgåsar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.141