23948sdkhjf

Han är ny vd för Ford-importör

John Hurtig tillträder som ny verkställande direktör för Hedin HMC Motor Company AB som är importören av Ford i Sverige. Han kommer närmast från uppdraget som vd på Subaru i Storbritannien.

John Hurtig anslöt till Hedin HMC Motor Company som vice vd och försäljningschef den 14 juni 2021. Han har tidigare, förutom vd-befattningen på Subaru i Storbritannien, lång erfarenhet i ledande befattningar i Norden både hos privat och fabriksägda generalagenter, skriver Ford i ett pressmeddelande.

John axlar rollen som vd för Ford i Sverige under en tid som präglas av en hel del förändringar. Nyligen kommunicerades det att företaget stöper om återförsäljarstrukturen i Sverige. Ett fåtal återförsäljare kommer ansvara för större, geografiska kluster. Syftet är att skapa ett högre fokus på Ford-varumärket och öka såväl i marknadsandelar som i lönsamhet.

Ford i Europa satsar dessutom stort på att påskynda omställningen till att sälja elektrifierade bilar genom ett antal större investeringar i nya och befintliga fabriker. Fram till slutet av 2024 ska företaget lansera sju helt nya eldrivna bilmodeller.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078