23948sdkhjf

Han är ny vd för Ford-importör

John Hurtig tillträder som ny verkställande direktör för Hedin HMC Motor Company AB som är importören av Ford i Sverige. Han kommer närmast från uppdraget som vd på Subaru i Storbritannien.

John Hurtig anslöt till Hedin HMC Motor Company som vice vd och försäljningschef den 14 juni 2021. Han har tidigare, förutom vd-befattningen på Subaru i Storbritannien, lång erfarenhet i ledande befattningar i Norden både hos privat och fabriksägda generalagenter, skriver Ford i ett pressmeddelande.

John axlar rollen som vd för Ford i Sverige under en tid som präglas av en hel del förändringar. Nyligen kommunicerades det att företaget stöper om återförsäljarstrukturen i Sverige. Ett fåtal återförsäljare kommer ansvara för större, geografiska kluster. Syftet är att skapa ett högre fokus på Ford-varumärket och öka såväl i marknadsandelar som i lönsamhet.

Ford i Europa satsar dessutom stort på att påskynda omställningen till att sälja elektrifierade bilar genom ett antal större investeringar i nya och befintliga fabriker. Fram till slutet av 2024 ska företaget lansera sju helt nya eldrivna bilmodeller.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
En modern klassiker från Mechatronik
Tre klasser vann jackpot på Automässan
Elfordon kräver nya rutiner hos polisen
Bilägare får nya däck efter rekordslitage
Och årets bilfärg är...
ARN: Ingen ersättning för SL-kort när nya bilen krånglade
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
RT-Forum
Transportnet

Sänd till en kollega

0.172