23948sdkhjf

Han är ny vd för Speedy

Verkstadskedjan Speedys vd Stefan Jakobsson byter bransch, och han ersätts av en veteran inom Mekonomen-koncernen.

Stefan Jakobsson började som vice vd för Speedy Bilservice 2012 och tog sommaren 2013 över som vd verkstadskedjan, som köpts av Mekonomen-koncernen tre år tidigare.

Nu har Stefan Jakobsson nyligen lämnat vd-jobbet på Speedy för ett nytt uppdrag inom Synsam-koncernen, där han ska leda arbetet med att bygga en ny kedja, berättar Speedys försäljningschef Jonas Örnmark som också avslöjar att han blev tillfrågad om att ta över som vd för Speedy:

– Jag var först positiv till att ta jobbet, men kände sedan att jag inte skulle kunna fortsätta att vara engagerad ute på fältet för våra verkstäder.

Nu blev det istället veteranen och 70-årige Gunnar Rantzow som tog över som ny vd för Speedy. Han började i koncernen 2008 och har sedan dess funnits kvar inom koncernen på olika ansvarspositioner, däribland som detaljistchef för Mekonomen. Gunnar har varit styrelseordförande i Speedy sedan 2012.

– Vi är otroligt glada för att Gunnar valde att åta sig uppdraget. Och det är ingen tillfällig lösning utan Gunnar jobbar som vd tillsvidare, tillägger Jonas Örnmark.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064