23948sdkhjf

Mekonomen kvartalsrapport: Starkt trots osäkra tider

Under årets första kvartal lyckades Mekonomen Group öka nettoomsättningen med 5 procent till drygt 3,15 miljarder kronor. Därmed når koncernen den högsta nivån hittills för ett första kvartal.

Organiskt var Mekonomen-koncernens försäljning oförändrad för koncernen som helhet, men dotterbolaget Inter-Team i Polen sticker ut positivt med en organisk tillväxt på hela 14 procent.

Osäkerheterna, kostnadsökningarna och leveransproblemen har Mekonomen-koncernen enligt egen utsago bemött offensivt för att säkra fortsatt försäljningstillväxt. Mekonomen Group byggde på sina lager för att säkra framtida tillgänglighet.

"Vi når denna nivå trots en avvaktande marknadsutveckling i spåren av covid-19 och effekterna av Rysslands invasion av Ukraina. Blickar vi framåt är jag optimistisk. Mekonomen Group har goda möjligheter att stärka sin position ytterligare genom bland annat investeringar i ökad tillgänglighet för våra kunder. Sammantaget förväntar vi oss en fortsatt god underliggande efterfrågan på våra produkter och tjänster", säger vd och koncernchef Pehr Oscarson i ett pressmeddelande.

För att tydligare spegla koncernens breda verksamhet har styrelsen föreslagit en justering av koncernnamnet från Mekonomen Group till Meko.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.08