23948sdkhjf

Växellådor: De ger sig in i Finland

LBM Autoparts kliver nu på allvar in på den finska marknaden genom köpet ett företag verksamt inom samma område – Vaihteistokeskus Oy i Huittinen sydväst om Tammerfors.

Vaihteistokeskus är idag marknadsledande i Finland och LBM Autoparts har sedan många år en affärsrelation med företaget, som en av deras leverantörer. Samarbetet har resulterat i ett likvärdigt produktsortiment, men där tyngdpunkten för Vaihteistokeskus del hittills har varit mer kompletta enheter.

Viktiga framgångsfaktorer för Vaihteistokeskus har varit en lyckad satsning på en onlinebutik och fabriksrenoverade växellådor som erbjuds med en garanti på minst 12 månader. I reservdels-sortimentet finns bland annat delar till 4W-system, oljor och kemikalier, reparationssatser, filter och solenoider.

– Finland är en mycket intressant marknad vilket också återspeglas av den positiva utvecklingen för Vaihteistokeskus Oy. Företaget startades av personer med mer än 30 års erfarenhet av växellådor och de har verkligen träffat rätt med sin satsning. Samtidigt vill de utveckla verksamheten ytterligare genom att också erbjuda LBM Autoparts hela sortiment och de kommer att använda samma onlinebutik som den vi har i Sverige. De ser också viktiga fördelar med att ingå i en större koncern då vi har resurser att kontinuerligt satsa på utveckling av sortimentet. Även för oss i Sverige finns en stor fördel genom att vi kan integrera Vaihteistokeskus program i vår webshop, förklarar LBM Autoparts vd Erik Stålebo.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094