23948sdkhjf

Hedin-koncernen gör ännu ett förvärv

Hedin Mobility Groups expansionsstrategi fortsätter med oförminskad styrka. Nu köper man Saabs gamla reservdelsbolag Orio.

Den 9 juni meddelade parterna att Hedin Mobility Group köper Orio AB, ett bolag som har sitt ursprung i Saab Automobile Parts AB och är idag exklusiv leverantör av Saab originaldelar genom ett globalt nätverk i Europa, Nordamerika, Asien och Australien.

Med förvärvet av Orio ökar Hedin-koncernen även sin närvaro i en annan bransch – logistiksektorn. På senare år har Orio breddat sin verksamhet genom att börja erbjuda logistiktjänster och logistiklösningar och logistikverksamheten har växt med över 50 procent per år flera år i rad. Man har också gått in som delägare i Nyköpings Logistikpark.

Förvärvet faller väl in i vår strategi där vi vill utöka verksamheten inom distribution och reservdelar både i Sverige och Europa. Med Orio får vi tillgång till ett stort och ledande distributionscenter samt upparbetad infrastruktur för försäljning och distribution till tusentals verkstäder i ett 30-tal länder, säger Hedin Mobility Groups ägare och vd Anders Hedin i en kommentar till media.

Orios historia började 1947 hos Saab, där man var biltillverkarens egna reservdelsbolag ”Saab Parts”. 2013 bytte Saab Parts namn till Orio, som ett resultat av att man ville bredda sitt produktsortiment och inte vara begränsad till Saab.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Försäkringsappen som är integrerad i bilen
Laddad mässa fick fler besökare än någonsin
Han blir ordförande för Bildelsgrossisterna
Besikta satsar i glesbygden
Autocirc tar över en av Finlands största bildemonteringar
Begagnade elbilars pris ner 22 procent på 2 månader
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
RT-Forum
Transportnet

Sänd till en kollega

0.109