23948sdkhjf

Här installeras laddstationslösningen som kommer bli allt vanligare

I höst sjösätter västgötska energibolaget Skövde Energi en lösning för att få fram lokal laddkapacitet till laddstationer för elbilar som kommer bli allt vanligare framöver.

I september tar det av Skövde kommun helägda energibolaget Skövde Energi i bruk två stycken batterilager hos två av sina kunder – Toveks Bil och Holmgrens Bil. Batterilagren gör det möjligt för de båda bilåterförsäljarna att få fram elkapacitet till sina nya laddstationer utan att behöva ta ut mer el från det lokala elnätet.

De två batterilagren levererats av det svenska företaget MVS, som säljer batterilager i olika storlekar. Batterilagren ägs och driftas av Skövde Energi, som också styr hur och när batterilagren laddas.

De båda batterilagren har en kapacitet på 100 respektive 200 kilowatt och kommer att jobba så att de stöttar upp med el när kundens elkonsumtion tangerar gränsen för sin maximalt tillåtna mängd el från sitt elabonnemang hos Skövde Energi.

Genom lösningen med ett batterilager kan Toveks Bil och Holmgrens Bil tillgodose sitt behov av el till sina nya laddstationer utan att behöva ansöka om och investera i en ny elanslutning från det lokala elnätet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078