23948sdkhjf

Verkstaden som hyllar EU:s konkurrensregler

”Hade inte EU-reglerna funnits, hade vi inte kunnat svara för denna service som vi gör nu idag”. Det säger Roger Johnsson, ägare till AD-anslutna Rogers Bilel på Öland under ett besök av SFVF:s styrelseordförande och en grupp riksdagsledamöter den 27 juni.

Allbilverkstaden Rogers Bilel & Service i Färjestaden, som är ansluten till kedjan AD, är ett talande exempel på att dagens konkurrensregler fungerar, också att det är viktigt med både regler för dataaccess och fortsatta investeringar i infrastruktur.

Det menar Bo Ericsson, ordförande för Sveriges Fordonsverkstäders Förening.

Sedan en tid tillbaka är nämligen Volvo-ägare på Öland hänvisade till Rogers Bilel & Service efter att den lokala Volvo-återförsäljaren avvecklat sin verkstad på ön.

– Hade inte EU-reglerna funnits, hade vi inte kunnat svara för denna service som vi gör nu idag. En inte helt oviktig fråga är att påskynda utbyggnaden av fiber. I dag kan vi lösa alla former av mjukvaruuppdateringar även om det krävs att vi skruvar ur enheten och åker till ett annat ställe för att göra den, berättar Roger Johnsson, ägare till Rogers Bilel.

– Att de fristående verkstäderna även fortsättningsvis ges rätt att konkurrera är en förutsättning för att det finns bilverkstadstjänster i hela landet. Därför är det viktigt med en fortsatt konkurrensreglering inom EU som även omfattar tillgång till bilens digitala innehåll, säger Anders Åkesson, Centerpartiet, som är vice ordförande i Riksdagens trafikutskott och som var med under besöket hor Rogers Bilel & Service.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Han blir ordförande för Bildelsgrossisterna
Besikta satsar i glesbygden
Autocirc tar över en av Finlands största bildemonteringar
Begagnade elbilars pris ner 22 procent på 2 månader
Scania lanserar ny serviceplan
Nytt rekord för elbilar i november
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
RT-Forum
Transportnet

Sänd till en kollega

0.114