23948sdkhjf

Ny tjänst lovar säkrare bilaffärer

Nu lanseras Carswipe för privatpersoner. Det är en ny digital tjänst som ska ge enkla och säkra bilaffärer.

På den nya plattformen Carswipe ska privatpersoner kunna göra säkra bilaffärer utan att behöva oroa sig för bedrägerier, dolda fel eller merkostnader. Upplägget fungerar som så att en privatperson lägger upp en annons på den bil som ska säljas. Den som är spekulant på bilen lägger sedan ett bud som säljaren har 24 timmar på sig att svara på. Annonsen betalas endast om objektet blir sålt och prismodellen är transparent gentemot samtliga användare.

– Vi startade Carswipe då vi saknade en säker e-handelsplattform för bilhandel mellan privatpersoner. Många avstår att köpa sin bil från en privatperson just på grund av att de är oroliga för att bli lurade. På Carswipe har vi integrerat alla element som behövs för en säker bilaffär – du legitimerar dig med Bank-ID och inga pengar förs över innan bägge parter är överens och affären är avslutad, säger Ivan Boberg Jovanovic, VD och medgrundare till Carswipe i ett pressmeddelande.

Tidigare har den som velat köpa en begagnad bil av en privatperson blivit hänvisad till traditionella marknadsplatser eller annonser som inte kunnat garantera vare sig säkerhet eller några garantier, enligt Carswipe. Det har gjort att många vänt sig till bilhandlare som i de flesta fall innebär en merkostnad på cirka 15 procent.

– Vi vill att man ska kunna känna sig minst lika säker, om inte säkrare, om man väljer att köpa en begagnad bil från en privatperson som från en bilhandlare, säger Peter Persson, CMO och medgrundare till Carswipe. 

I vintras gick Swedish House Mafia-profilen Steve Angello och Affärsänglarna i Malmö in som investerare och inom kort kommer bolaget, som idag värderas till cirka 25–30 miljoner kronor, att öppna en ny investeringsrunda. I dagsläget samarbetar Carswipe med tio partners, bland annat Opus Bilprovning, Trygghansa och North Projects, för att göra bilaffären såväl tryggare som enklare. Samtliga bilar som säljs via Carswipe kommer med försäkring, garanti och hemleverans.

– Vår förhoppning är att vi kommer att kunna förändra den bild många har när det gäller köp och försäljning av begagnade bilar mellan privatpersoner. Vi vill inte att det ska vara något som man oroar sig för, utan tvärtom något man ser fram emot. Vi hoppas att vi med den kunskap och erfarenhet vi har ska kunna bidra till att revolutionera bilbranschen för alla, säger Ivan Boberg Jovanovic.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Han blir ordförande för Bildelsgrossisterna
Besikta satsar i glesbygden
Autocirc tar över en av Finlands största bildemonteringar
Begagnade elbilars pris ner 22 procent på 2 månader
Scania lanserar ny serviceplan
Nytt rekord för elbilar i november
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
RT-Forum
Transportnet

Sänd till en kollega

0.142