23948sdkhjf

Nu kan bilköpare signera varudeklarationen med Bankid

Sedan 1 maj gäller en ny konsumentköplag med tuffare krav för bilhandeln. Bland annat måste varudeklarationen undertecknas för att på så sätt bekräfta att köparen blivit informerad om eventuella avvikelser hos fordonet.

Internalcars Handlarbudet har därför infört en ny metod för digital signering av varudeklaration (VDN). Köparen signerar digitalt med sitt Bankid, vilket går både snabbt och är en juridiskt bindande metod med referensnummer.

Metoden med Bankid underlättar för både bilhandlare och köpare då VDN kan skickas via e-post eller SMS, istället för att fysiskt besöka handlaren eller postas i ett brev.

En annan fördel med Bankid-signering är att bilhandlaren inte behöver lagra onödiga personuppgifter som personnummer, vilket kan bryta mot GDPR-bestämmelserna.

Signering med Bankid införs parallellt för alla typer dokument som hanteras av bilhandlaren via InternalCars Handlarbudets testverktyg Begtest pro. Det kan handla om testprotokoll,

skadeanmälan glas, garanti- och försäkringsanmälan samt VDN.

Senare i år ska det även gå att infoga smidiga videoinspelningar i de digitala arkiven som visar fordonets skick vid inbyte samt skick vid försäljningstillfället.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Han är Årets Bilsäljare!
47,5 mil på en laddning i verklig trafik
Assemblin laddar för Rally Sweden
DAF introducerar elhydrauliskt styrd pusheraxel
Fem stjärnor från Euro NCAP till ID. Buzz och Amarok
Svenskar snålar när soppan är dyr
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
RT-Forum
Transportnet

Sänd till en kollega

0.11