23948sdkhjf

Här är importören som bygger unikt bilkluster

Med bland annat verkstad, bilhall och eventlokaler är det tänkt att bli ett centrum för bilentusiaster. Bakom satsningen står danska bilimportören K.W Bruun.

I maj 2023 öppnar ”Classic Car House” i Lyngby i de norra delarna av Köpenhamn. Byggnadskomplexet kommer utöver ett bilmuseum även att innehålla verkstad, bilhotell, bilhandel och eventlokaler.

Hos Classic Car House ska bilentusiaster utöver att meka med sina egna bilar i verkstadens gör det själv-avdelning bland annat även kunna avnjuta bilträffar, musikarrangemang, äta i restaurangen och andra typer av event. I verkstaden ska det även finnas anställda fordonstekniker och ett sadelmakeri.

Bilimportören K.W Bruun, som äger och nu är i färd med att bygga Classic Car House tänker sig anläggningen som en stor träffpunkt för bilentusiaster. Lokalerna, som nu byggs om och anpassas för den nya verksamheten, har tidigare huserat ett lantbruksmuseum.

Michael Luft, grundare till det svenska fordonsauktionshuset Bilweb Auctions, berättade i en intervju i Motormagasinet för några år sedan om en idé om att starta en träffpunkt för bilentusiaster, där man bland annat ska kunna träffa likasinnade, meka med sin entusiastbil och vinterförvara den. Nu ser det istället ut att bli K.W Bruun som blir först i Norden med att öppna en liknande verksamhet.

FAKTA Classic Car House

Bilhotellet är specialbyggt för att husera klassiska bilar, med ett strikt kontrollerat klimat med låg luftfuktighet och en temperatur som aldrig understiger 20 grader C. Kunder erbjuds en ”klargöringstjänst” där verkstadens fordonstekniker servar, går igenom och gör i ordning bilen för sommarsäsongen.

Anläggningen ska även rymma:
- två verkstäder:
- En verkstad med fyra liftar och anställda fordonstekniker med erfarenhet av klassiska bilar samt en sadelmakeriavdelning

- En gör det själv-verkstad med fyra platser varav två med lyftar

- En GDS-tvättanläggning

- En tankautomat med 100 oktan-bensin

- Bilhall med klassiska bilar till salu

- En restaurang

- Lokaler för olika typer av event.

Classic Car House öppnar även en webshop

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Försäkringsappen som är integrerad i bilen
Laddad mässa fick fler besökare än någonsin
Han blir ordförande för Bildelsgrossisterna
Besikta satsar i glesbygden
Autocirc tar över en av Finlands största bildemonteringar
Begagnade elbilars pris ner 22 procent på 2 månader
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
RT-Forum
Transportnet

Sänd till en kollega

0.141