23948sdkhjf

Så sätter kriget och pandemin sina spår hos Automechanika-mässan

Inställda mässor, bortfall av marknader och utställare, men också nya satsningar och erbjudanden. Två av de dominerande kriserna i världen just nu har gjort avtryck på Europas största fordonseftermarknadsmässa.

När nästa upplaga av Automechanika-mässan i Frankfurt äger rum den 13-17 september kommer det på grund av kriget i Ukraina för första hittills inte finnas några utställare från vare sig Ryssland eller Belarus (f.d Vitryssland).

En av Automechanikas sidoverksamheter – filialen och den lokala mässan i Moskva är på grund av kriget också avvecklad.

Komponentbristen på grund av Ukrainakriget och leveransproblem och störningar just nu har också gjort att många företag varit sena med att anmäla sig som utställare på kommande Automechanika. Det säger Michael Johannes, chef för avdelningen mobilitet och logistik på Frankfurtmässan, till branschtidningen Profi-Werkstatt.

Samtidigt har återgången till det nästan normala efter de pandemirestriktioner runt om i världen varit oväntat positiv för Automechanika. Den lokala Automechanika-mässan i Istanbul tidigare i år hade man fler besökare än vid det förra mässtillfället och de kom dessutom från rekordmånga – 141 – länder.

Automechanika gör dessutom en särskild satsning på de kommande lokala mässorna i Buenos-Aires, Dubai och Shanghai, där man på respektive mässa kommer ha en gemensam tysk monter där tyska företag får ställa ut till reducerat pris. Satsningen är sponsrad av det tyska närings- och klimatministeriet (Bundesministerium für Wirtschaft und Klimaschutz).

Kommande Automechanika i Frankfurt väntas också bli mera internationell än tidigare. Omkring 85 procent av de cirka 2700 utställare som hittills anmält sin medverkan kommer från totalt 76 olika länder utanför Tyskland.

På årets Automechanika i Frankfurt lockar även med ett särskilt erbjudande till besökarna:

Gratis workshop på temat ”Jobba med radar- och kamerabaserade förarassistanssystem”. Workshopen riktar sig till dem som jobbar med transportfordon och hålls varje dag på mässan kl 11-13 i Truck Competence-tältet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078