23948sdkhjf

Nu kan man handla bil på Lidl – igen

Den är stor som en Smartfortwo, har två sittplatser och rymmer några fulla matkassar. Tvåsitsiga ”Elaris Finn” är ett nytt bilerbjudande till Lidls kunder i Tyskland.

Nu satsar Lidl på sin hemmamarknad, Tyskland, återigen på att erbjuda sina kunder en ny bil. Upplägget denna gång är leasing alternativt månadshyra.

Bilen som erbjuds är en liten elbil i samma storlek som Smartfortwo, det vill säga en tvåsitsig och knappt 3 meter lång tvådörrars elbil som rymmer som mest 229 liter bagage. Med en räckvidd på upp till 20 mil, en motoreffekt på 47 hästkrafter och en toppfart på 115 km/h lämpar sig elbilen mest för shoppingturer i stan med omnejd.

Elbilen, som hos Lidl saluförs under namnet ”Elaris och modelnamnet ”Finn” importeras till Tyskland av bolaget ”Elaris”, som också marknadsför två andra Elaris-modeller – elsuven Beo och kompaktelbilen Pio i ungefär samma storlek som Finn.

Elaris ebilar tillverkas i Kina av företaget Jiangsu Jintan Changdanghu och Elaris Finn säljs i Kina under namnet ”Dorcen E20”.

Lidl har flera gånger tidigare gått ut med bilerbjudanden till sina kunder i Tyskland. Så sent som i mars förra året lanserade man en fullutrustad Kia Stonic för 135 euro i månaden. 2009 lanserade Lidl två erbjudanden – en Opel Corsa 1,0 för 10570 Euro eller en VW Cross Polo 1,4 för 13645 Euro, vilket då var i storleksordningen 25 procent billigare än om man hade köpt dessa bilar hos en återförsäljare i Tyskland.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Skyddsstopp för arbete med elfordon
Tvärbroms på bilmarknaden
Elbilen kan dra till fjällen
Polisen letade folk på Automässan
De har bästa spolarvätskan
Sverigepremiär för Peugeot 408
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
RT-Forum
Transportnet

Sänd till en kollega

0.156