23948sdkhjf

Nu kan man handla bil på Lidl – igen

Den är stor som en Smartfortwo, har två sittplatser och rymmer några fulla matkassar. Tvåsitsiga ”Elaris Finn” är ett nytt bilerbjudande till Lidls kunder i Tyskland.

Nu satsar Lidl på sin hemmamarknad, Tyskland, återigen på att erbjuda sina kunder en ny bil. Upplägget denna gång är leasing alternativt månadshyra.

Bilen som erbjuds är en liten elbil i samma storlek som Smartfortwo, det vill säga en tvåsitsig och knappt 3 meter lång tvådörrars elbil som rymmer som mest 229 liter bagage. Med en räckvidd på upp till 20 mil, en motoreffekt på 47 hästkrafter och en toppfart på 115 km/h lämpar sig elbilen mest för shoppingturer i stan med omnejd.

Elbilen, som hos Lidl saluförs under namnet ”Elaris och modelnamnet ”Finn” importeras till Tyskland av bolaget ”Elaris”, som också marknadsför två andra Elaris-modeller – elsuven Beo och kompaktelbilen Pio i ungefär samma storlek som Finn.

Elaris ebilar tillverkas i Kina av företaget Jiangsu Jintan Changdanghu och Elaris Finn säljs i Kina under namnet ”Dorcen E20”.

Lidl har flera gånger tidigare gått ut med bilerbjudanden till sina kunder i Tyskland. Så sent som i mars förra året lanserade man en fullutrustad Kia Stonic för 135 euro i månaden. 2009 lanserade Lidl två erbjudanden – en Opel Corsa 1,0 för 10570 Euro eller en VW Cross Polo 1,4 för 13645 Euro, vilket då var i storleksordningen 25 procent billigare än om man hade köpt dessa bilar hos en återförsäljare i Tyskland.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.095