23948sdkhjf

Problemet som bidrar till allt fler piratdelar

Den stora bristen på komponenter leder till att allt fler förfalskade produkter dyker upp på fordonsmarknaden. Det menar Europol i en nyligen släppt rapport.

Europol varnar för att aktörer som handlar med förfalskade produkter kan komma att dra nytta av rådande problematik i försörjningskedjan.

Europol skriver att försörjningskedjor är globala och sårbara för införande av förfalskade produkter eftersom det vanligtvis är flera distributörer som hanterar komponenterna innan de når fabrikerna. Att spåra den ursprungliga leverantören av förfalskade halvledare kan vara svårt när varumärkesmärkta förfalskade kretsar verifieras av halvledarföretagen.

Fordonsindustrin som arbetar med långa åtaganden löper extra stor risk att utsättas för falska komponenter. De ska många gånger kunna säkerställa leverans av en produkt i upp till 20 år.

FOTNOT: Europol är Europeiska unionens byrå för samarbete inom brottsbekämpning. Innan 1 maj 2017 hette den Europeiska polisbyrån. Europol grundades 1992 för att ta hand om kriminalunderrättelser för hela Europeiska unionen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Verkstäder måste bli bättre på service enligt experten
Priset på begagnade bensinbilar sjunker
Minskning av husvagnar och husbilar
Startbatteriet hos laddhybrider kräver extra omsorg
F1-världsmästare kör NASCAR-bil i Le Mans
Bilprovningen tar chef från Rusta
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
RT-Forum
Transportnet

Sänd till en kollega

0.097