23948sdkhjf

Lägesrapport från Automässan

Efter fyra års uppehåll är det i januari dags igen för branschens största event här i Sverige – Automässan. Vi frågade Automässans affärsansvarige Anna-Lena Friberg hur det går med förberedelserna.

Verkar det vara stort sug efter mässan bland besökare och utställare, eller har kriget i Ukraina dämpat lusten?

– Automässan ser mycket bra ut. I dagsläget är det en bit över 200 utställare på ett väldigt välfyllt mässgolv. Det märks att branschen ser fram emot mässan och att ses efter tre års väntan.

Hur är intresset från utländska utställare och hur ställer ni er till utställare från Ryssland?

– När det gäller utländska utställare har vi något färre från Baltikum. De beslutar sig sent men det kan också vara ett resultat av covid, krig och komponentbrister etcetera. det framgår inte riktigt.

– Avseende Ryssland så har vi varken ryska utställare eller besökare. Dyker de upp får Svenska Mässan ta ställning till det då.

Vad kan du säga om seminarieprogrammet?

– Seminarieprogrammet är i stort sett klart och arrangeras av MRF och SFVF. En av talarna är Anders Parment och han brukar locka många åhörare. Fler är på väg in . Lack-och Skadekonferensen äger rum under mässans första dag och är ett viktigt inslag för det segmentet.

Vad kan besökare och utställare i övrigt se fram emot?

– Det kommer också att bli festligheter också när många leverantörer passar på att arrangera kundaktiviteter under mässdagarna och Automässan har after-work för alla deltagare efter mässdagarnas slut.

– Vi har också några överraskningar i rockärmen både avseende personer och aktiviteter som vi gärna berättar mer om senare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157