23948sdkhjf

De börjar sälja Volkswagen

Genom ett svenskt förvärv utökar Bilia sin försäljning med flera nya bilmärken. Om affären går igenom kommer företaget i framtiden att sälja både Audi och Volkswagen samt ytterligare några nya varumärken.

Bilia har träffat avtal om att förvärva Söderbergs Personbilar i Norrköping AB. Verksamheten bedrivs i sju anläggningar belägna i Norrköping och Nyköping.

Söderbergs Personbilar i Norrköping AB är en återförsäljare av Volkswagen, Audi, Skoda, Seat och Cupra personbilar samt Volkswagen transportbilar med tillhörande försäljning av begagnade bilar och serviceverksamhet.

Avtalet är villkorat ett godkännande från den svenska konkurrensmyndigheten. Tillträdet förväntas ske den 15 december 2022.

Under verksamhetsåret 2021 uppgick Söderbergs Personbilar i Norrköping AB:s omsättning till cirka 1 Mdkr. Antalet anställda var 210 personer vid utgången av 2021. Verksamhetens sysselsatta kapital plus avtalade övervärden uppgår till cirka 300 Mkr.

- Jag är mycket glad och stolt över att Bilia får förmånen att arbeta med Volkswagengruppens varumärken. Vi välkomnar Volkswagen, Audi, Skoda, Seat och Cupra till Biliafamiljen och ser dem som ett utmärkt komplement till vår redan högkvalitativa bilvarumärkesportfölj, säger Per Avander, VD och koncernchef hos Bilia i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079