23948sdkhjf

De ska fusionera sina branschföreningar

Motorbranschen får snart en ny organisation. Det är föreningarna Sveriges Bildelsgrossisters Förening (SBF) och Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) som ska gå samman.

De båda motorbranschorganisationerna SBF SFVF undertecknade nyligen en avsiktsförklaring om sammangående. Resultatet blir en helt ny branschorganisation för leverantörer av bildelar och tillbehör till fordonseftermarknaden och bilverkstäder.

SFVF och SBF har i snart ett år fört diskussioner om att gå samman och de båda föreningarnas styrelser fattade i sommar med stor enighet beslutet om föreningsfusionen. Vilket namn den nya organisationen ska få är ännu inte beslutat.

– Tillsammans blir vi en heltäckande branschorganisation för fordonseftermarknaden”, förklarar Johnny Bräster, ordförande SBF, och Bo Ericsson, ordförande SFVF i ett gemensamt uttalande.

SFVF och SBF har redan idag ett nära samarbete inom lobbying och opinionsarbete. I nuläget är frågor rörande en framtida EU-konkurrensreglering för bilverkstadstjänster och tillgång till bilens digitala innehåll livsviktiga för de båda organisationerna, menar Bo Ericsson och Johnny Bräster.

De båda föreningarna driver tillsammans även den svenska delen av lobbyalliansen AFCAR för verkstädernas rättigheter och konsumenternas valfrihet samt införandet av behörighetsackrediteringen för fordonsdata – Sermi – i Sverige.

– Det är mer som förenar oss än skiljer oss åt, säger Johnny Bräster och Bo Ericsson.

Fotnot: Sermi är en säkerhetsklassad e-legitimation för tillgång till bilens digitala innehåll.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094