23948sdkhjf

De blir First Stop-verkstad

First Stop fortsätter sin expansion och kan inför vintersäsongen välkomna PTT Gnesta Bilverkstad till sin kedja.

Företaget PTT Gnesta Bilverkstad har funnits i 20 år och hittills aldrig varit kopplad till någon kedja. Bilverkstadsdelen har alltid stått i fokus, men i takt med den snabba utvecklingen på marknaden vill verkstaden nu bredda sig och kunna känna stöttning från ett nätverk.

– Det är alltid bättre att ha flera ben att stå på. Vi är redan idag ganska stora på verkstadssidan här i regionen, men känner att vi vill utveckla däcksidan. Att vi då ansluter oss till First Stop som är specialiserade på just däck känns som en mycket bra väg för oss, säger Pierre Tolf ägare av verkstaden.

Den snabba utvecklingen gällande el- och laddbilar ställer stora krav på verkstäderna. Övergången till fossilfria fordon går i mycket snabb takt och verkstäderna ställs därmed inför stora utmaningar.

– Vi kommer att fortsätta i den anda vi gör redan idag gällande bilverkstadssidan och gå utbildningar som behövs för att hålla oss ajour inom elsidan. Då behovet av service på el- och laddbilar är helt annorlunda känner vi dock att däcksidan blir ett mycket bra komplement för oss.

Att värna om det lokala och se till det egna företaget är viktigt för PTT Gnesta. Företagets historia började redan 1974 och då som en BP-bensinstation. Pierre tog över bensinstationen från sin far 1999 och drev macken fram till 2017.

– Vi startade en verkstad i liten regi redan år 2002. Det gav så småningom mersmak och 2017 sålde jag macken för att fullt ut satsa på bilverkstad istället. Jag köpte då en ny tomt och byggde en fastighet där jag både kunde etablera en helt ny verkstad och samtidigt hyra ut delar av fastigheten till andra verksamheter här i Gnesta, berättar Pierre.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11