23948sdkhjf

Här är M Sveriges spartips till bilägare

Konsumentorganisationen för bilägare – M Sverige – kommer nu med en rad tips på hur bilägare kan minska sina kostnader för bilen.

M Sverige delar nu med sig av tips på vad som både är rätt respektive fel åtgärder för den som vill minska kostnaderna för sitt bilägande:

Åtgärder som M Sverige rekommenderar:

1. Planera resorna och att använda bilen mindre genom att till exempel göra flera ärenden samtidigt.

2. Snålkör. Sänk farten lite och använd inte farthållaren. Håll ordentligt avstånd så att du kan köra som du tänkt och sakta ner genom att släppa av på gasen. Rulla fram långsamt så länge du kan innan rödljus och stanna helt bara om du måste.

3. Samåk till jobbet och även andra ärenden och resor där det är möjligt.

4. Byt hjul själv, eller skippa åtminstone däckhotellet. Det tar inte särskilt lång tid att byta hjul. Även torkarblad är ofta väldigt enkelt att byta själv.

Åtgärder som M Sverige avråder ifrån:

1. Byt bil. Det kan finnas fördelar med att byta bil om det till exempel handlar om att gå över till en mindre bilmodell som har väsentligt lägre milkostnad, men i övrigt finns inga ekonomiska fördelar med ett förhastat bilbyte. Så länge bilen inte blivit gammal eller drabbas av återkommande dyra fel är det bästa att ha kvar den i stället för att byta till en annan.

2. Spara in på service. Förebyggande underhåll är alltid billigare än haverier som kan kosta mångdubbelt mer att åtgärda. Att behålla bilens värde förutsätter att den servas enligt rätt intervall. Jämför i stället priset mellan olika verkstäder. Det kan också gå att spara pengar genom att åka till en bilverkstad på en mindre ort där priserna är lägre.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079