23948sdkhjf

Helgen som gick – Automessen 2022 i Lillestrøm

Automessen är Norges största mässa för efter- och servicemarknaden i bilbranschen och under den gångna helgen stod hållbarhet och möjligheterna med en miljöomställning på schemat.

Helgen 28 september till 1 oktober fick hela fordonsindustrin möjlighet att samlas. Utställare, branschfolk samt intressenter möttes på norsk mark för årets största mässa där hållbarhet och möjligheterna samt utmaningarna med en miljöomställning visades upp.

KGK och Autoexperten delade en monter på ca 500 kvardratmeter, som visade på bredden som de har gemensamt.

Autoexperten fokuserade på verkstadsutrustning samt verkstadskoncept. KGK presenterade olika tillbehörsprodukter med stort fokus på Smartvan och ZF. Smartvan är ett lättmonterat inrednings- och utrustningskoncept för transportbilar och lätta lastbilar. KG Knutsson AB är exklusiv partner för danska Smartvan och konceptet lanserades under 2020 i Sverige.

ZF är en världsledande tillverkare av drivlinor och chassiteknik och som auktoriserad servicepartner tar KGK hand om all garanti, service och renovering av ZF-produkter i Sverige, Norge och Baltikum. Det rör sig framförallt om service av växellådor och axlar inom segmenten buss, lastvagn, entreprenad, marin och tåg. I montern visas även en EV Hub, en satsning i Norge inom elbilsreparationer.

– Vi är väldigt stolta över att få visa upp EV Hub, som blir en otroligt viktig bricka i framtiden för hela KGK. I Norge är 17 procent av alla bilar elbilar, vilket innebär att ca 500 000 elbilar rullar på de norska vägarna. Därför är det viktigt att vi löser hur dessa bilars eftermarknad ska hanteras, säger Per-Kristian Lundefaret, vd för KGK Norge.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109