23948sdkhjf

Ny generalagent för Mercedes-Benz lastbilar i Sverige

Veho Import är från och med 1 oktober ny generalagent för Mercedes-Benz Lastbilar i Sverige och tar över lastbilsverksamheten från Mercedes-Benz Sverige.

Omkring 800 tunga lastbilar årligen säljer Mercedes-Benz i Sverige och totalt är ca 6 500 fordon i trafik. Det är alltså en stor affär både för försäljning och eftermarknad som Veho Import nu tar över.

– Vi är generalagent för Mercedes-Benz Lastbilar i Finland, Estland, Lettland och Litauen sedan tidigare och vi säljer lastbilar vid fyra anläggningar i Sverige, säger Veho Imports vd Tobias Sigerstad.

Veho kommer i fortsättningen att årligen leverera totalt omkring 5 000 lastbilar på de olika marknaderna.

Vid Mercedes-Benz Lastbilar i Sverige ser man också positivt på framtiden. Alla personer som arbetat inom verksamheten kommer att följa med till Veho Import AB som får sitt kontor i Hyllie i Malmö.

– Vi har jobbat hårt och länge med att få alla pusselbitar på plats, men nu trycker vi på knappen och kör, säger Bengt-Ove Hedborg som är chef för försäljning och service för Mercedes Lastbilar i Sverige.

Vehos långa erfarenhet i Norden och Baltikum samt ett starkt och dedikerat nätverk i Sverige menar företaget är förutsättningar för att kunna erbjuda goda kundupplevelser och tillgänglighet för Sveriges lastbilskunder.

– Vi vet vad lastbilskunder kräver när det gäller bra tillgänglighet på verkstäder och reservdelar, och det kommer vi satsa hårt på att utveckla i Sverige. En annan nyckelfråga är att skapa hållbara lösningar för transportbranschen, vilket vi redan jobbar med tillsammans med våra kunder. Elektrifiering är inte något vi planerar för – vi är redan där, säger Tobias.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Glaskedjan får ny vd
De köpte tusen bilar via säljsajten
ID. Buzz blir bussigare
Revol(t)utionen är nära
ARN: Manipulerad mätarställning är ett ursprungligt fel
Hedin börjar att sälja Lotus

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094