23948sdkhjf

Den är populäraste elbilen

Registreringsstatistiken för september visar att Volkswagen är svensk marknadsledare för tredje månaden i rad. ID.4 blev återigen den mest registrerade elbilen och behåller förstaplatsen hittills i år.

Enligt statistik från Mobility Sweden registrerades 2 717 nya Volkswagen personbilar under september. Det innebar en marknadsandel på 12,3 procent, vilket gjorde Volkswagen till svensk marknadsledare för tredje månaden i rad. Totalmarknaden minskade i september med 2,6 procent jämfört med samma månad förra året, medan Volkswagen ökade registreringarna med 7,4 procent.

För tredje månaden i rad blev också ID.4 den mest nyregistrerade elbilen. I september registrerades 595 exemplar av den populära elsuven. Hittills i år har 5 624 exemplar nått marknaden, vilket innebär en total förstaplats bland elbilarna.

– ID.4 har onekligen tagits emot väl här i Sverige. Lång räckvidd, hög komfort och säkerhet på högsta nivå är ett vinnande koncept, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

Volkswagen blev dessutom det största elbilsmärket i september med totalt 928 nyregistrerade elbilar. Utöver 595 exemplar av ID.4 registrerades även 198 exemplar av ID.5 och 135 exemplar av ID.3. Andelen elbilar blev 34 procent, vilket var i linje med totalmarknaden.

– Det glädjer oss att den starka efterfrågan på våra elbilar håller i sig. Trots en mycket utmanande situation går elbilsfabrikerna i Tyskland för högtryck för att få ut så många bilar det bara går till förväntansfulla kunder innan årsskiftet, säger Sten Forsberg.

Den eldrivna ID.-familjen fortsätter att växa. Vid slutet av året lanserar Volkswagen Transportbilar den efterlängtade eldrivna "folkabussen" ID. Buzz och transportbilsversionen ID. Buzz Cargo. Under 2023 är det lansering av en eldriven sedanmodell som sedan kommer att följas av en kombiversion.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094