23948sdkhjf

Autocirc köper skadeverkstad i Skåne

Mickes Lackservice grundades 1995 och drivs fortfarande av grundaren Micke Hansen. Bolaget bedriver sin verksamhet i Perstorp med en lokalyta av 4 000 kvm och 25 anställda.

Utöver lackerings- och skadereparationsverksamheten verkar även företaget i tre andra affärsområden. Dels Autoexperten i Perstorp, med försäljning av reservdelar och personbilverkstad. Samt däckverkstad som är ansluten till kedjan Däckteam.

– Under alla de år vi arbetat som skadeverkstad har vi lärt oss att det i väldigt hög grad går att använda väl återvunna delar i stället för fabriksnya. Det ger en lägre kostnad för våra uppdragsgivare, inte sällan högre och snabbare tillgänglighet. I och med att vi nu tar plats i Autocirc-gruppen ser jag fram emot att få större och enklare tillgång till återvunna utbytesdelar, säger Micke Hansen som är vd för Mickes Lackservice i ett uttalande.

– För att kunna bygga en fungerande cirkulär affärsmodell är det viktigt att vi ser till helheten och skapar såväl ett inflöde av återvunna delar som avsättning för dessa. I Mickes Lackservice är vi övertygade om att vi hittat ett sådant företag, med ett väl utbyggt samarbete med försäkringsbolag och inarbetat gott renommé för kvalitet och snabbhet, säger Johan Livered, vd på AutoCirc i ett pressmeddelande i samband med nyheten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094