23948sdkhjf

Minimal elbil

En ny minimal elbil lanseras av Renaultkoncernen. Fordonet heter Mobilize Duo och är främst tänkt för färd i lägre farter i trånga trafikmiljöer.

Mobilize Duo är en liten kompakt "bil" med plats för två personer som sitter bakom varandra precis som i Föregångaren Renault Twizy. Bilen är bara 1,3 meter bred och tar liten plats i stadsbilden. Det är en ren elbil med en topphastighet på 80 km/h, men finns även i en version för 45 km/h. Den har en räckvidd på drygt 12 mil och är därmed överlägsen Twizy. Den längre räckvidden beror bland annat på att batteriet har vuxit från 6,7 kWh till 10,4 kWh.

Duo har en kupé som du sitter skyddad inuti. Det är värme i säte, ratt och vindruta och instrumentbrädan har digital instrumentering. Fordonet är utrustat med ett keyless go-system, krockkudde i ratten och bromsskivor på alla fyra hjulen.

Duo är byggd med mer än 50 procent återvunnet material som kan plockas isär och återvinnas efter användning.

Mobilize Duo är i första hand tänkt som ett fordon som delas, som till exempel företaget Green Mobility, som har flera hundra Renault Zoes i sin flotta. För privatkunder erbjuder Mobilize ett abonnemangssystem för bilen som ännu inte är prissatt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079