23948sdkhjf

Eldon i samarbete med Monta

Mjukvaruföretaget Montana och hårdvaruföretaget Eldon inleder samarbete för elbilsladdning. Partnerskapet ska förenkla hanteringen för laddboxägare samt göra det enklare att öppna upp elbilsladdare för publikt bruk.

Svenska installations- och hårdvaruföretaget Eldon Installation har varit verksamma i elbranschen i 100 år. Nu går de samman med den danska uppstickaren Monta som levererar mjukvara för att göra elbilsladdning mer tillgänglig och lätthanterad. Samarbetet innebär att Eldon Installations laddboxar kommer att levereras med Montas hårdvaruagnostiska mjukvara förinstallerad.

– Som Eldon Installations strategiska partner kommer Monta att bidra till utvecklingen av smart laddning för en stressfri laddningsupplevelse. Enkel och lätthanterlig elbilsladdning kräver både robust hårdvara och smart mjukvara. Därför är vi glada att kunna kombinera Eldon Installations pålitliga hårdvara och långa erfarenhet med vår innovativa plattform och erbjuda enkel elbilsladdning för fler, säger Marcus Enetjärn, Sverigechef på Monta.

Husägare som köper laddboxar från Eldon Installation kommer att kunna koppla upp sig mot Montas plattform direkt efter installation. Genom den kan de öppna upp sina privata laddpunkter och erbjuda publik laddning, hantera användare och betalningar samt spåra energiförbrukning och kostnader i realtid. De får även tillgång till support dygnet runt.

– Eldon Installation strävar efter att bidra i omställningen till ett mer hållbart samhälle och en viktig del i detta är att förenkla elbilsladdning genom att erbjuda laddboxar som går att öppna upp för publik användning. Med vår långa erfarenhet i branschen vet vi att innovativa lösningar är nyckeln för att komma framåt. Vi ser därför mycket fram emot att tillsammans med Monta leverera en sömlös tjänst kommer göra det enklare både att äga en laddpunkt och elbil, säger Reine Lönn, försäljningsansvarig, laddinfrastruktur på Eldon Installation.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141