23948sdkhjf

Kia EV6 får förvärmning

Kia EV6 lanserades för ett år sedan. Inför nästa modellår uppdateras bilen med de nya mjukvarufunktionerna förvärmning av batteriet och förklimatisering.

När utetemperaturen är lägre kan det ta längre tid att ladda högvoltsbatteriet vid en DC-laddare. För att öka prestandan vid DC-laddning under kallare temperaturer har Kia tagit fram en mjukvaruuppdatering som gör det möjligt att förvärma högvoltsbatteriet i EV6. För att förvärma batteriet används bilens navigation där man anger en DC-laddstation som destination. På så vis går laddningen snabbare oavsett väder jämfört med om du inte använder förvärmningen.

En annan ny funktion gör det möjligt att direktstarta kupéns förklimatisering via appen Kia Connect. Funktionen direktstartar kupéns förklimatisering, uppvärmning alternativt nedkylning, oavsett om bilen är kopplad till en laddbox eller ej samt oberoende av uppnått laddningsförhållande.

– Vi är glada över att fabriken lyssnat på våra önskemål och att vi kan presentera den här kostnadsfria uppdateringen för alla befintliga EV6-kunder. Nu kan kunderna ladda snabbare i kalla förhållanden jämfört med tidigare, säger Joakim Jöhncke, produktchef Kia Sweden.

Via ett åtagande av Kia Sweden uppdateras även redan levererade bilar av modellår 2022 med de nya funktionerna. Det görs kostnadsfritt för kunden och det enda man behöver göra är att boka in ett besök hos sin närmaste auktoriserade Kia-verkstad.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Flera modeller från Skoda försvinner om Euro 7 införs
Färre bilar väntas säljas i år
ARN: Bakläxa för hängande bromsrör
Bästa utrustningen för din verkstad
Allt fler tjejer pluggar fordon
Paul Newmans trimmade Volvo 745 till salu
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
RT-Forum
Transportnet

Sänd till en kollega

0.14