23948sdkhjf

Elektrisk Rolls Royce

Rolls-Royce presenterar nu den helt eldrivna modellen Spectre. Det är en rejäl lyxbil som väger 2 975 kg och har en hjulbas på 3,2 meter. Prismässigt kommer den att ligga mellan suven Cullinan och Phantom. De första leveranserna ska ske i slutet av nästa år.

Det man får för pengarna om du köper en Rolls-Royce Spectre är en kärra som klarar 52 mil på en laddning, har elmotor på 430 kW/585 hästkrafter och 900 newtonmeter. Det är den bredaste grillen Rolls någonsin satt på en bil och den är upplyst av 22 små LED-lampor. Den har även två separata strålkastare och DRL-lister. I övrigt känns designen igen på många plan om än med en något uppdaterad touch. I hjulhusen sitter 23-tummare vilket också är de största fälgarna som tillverkaren satt på en bil.

Interiören får vana Rolls-förare att känna igen sig, samtidigt som de som gillar fysiska knappar lär uppskatta att det finns ett gäng med sådana kvar. Dörrarna är hängda i bakkant för att kunna göra en stilig entré och exit och det finns en stjärnhimmel man kan drömma bort sig i även på dörrarna.

Den exakta prislappen har ännu inte angivits.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ingo expanderar med biltvättar
Världspremiär för Kia EV9 – billigare än Volvo EX90
ABS Wheels expanderar sin E-handel
Fordonstillverkare omprövar sin strategi
Nästa generation Grandland kommer som elbil
Förbud eller inte – det är frågan
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
RT-Forum
Transportnet

Sänd till en kollega

0.109