23948sdkhjf

Ny ladd- och vätgasstation för tung trafik

Nordens första ladd- och vätgastankstation har öppnat vid Vädermotet i Göteborgs hamn. Stationen är byggd av Circle K utifrån ett lastbilsperspektiv i syfte att underlätta grön omställning för tung trafik.

Vädermotet är tänkt att bli nya navet i hamnen för att underlätta omställningen från fossilt till el och alternativa drivmedel för tung trafik. Till att börja med finns sex publika laddplatser för eldrivna lastbilar, med en kapacitet på upp till 360 kW per laddplats. Inom ett år ska vätgas finnas tillgängligt på stationen.

Utöver fossilfria drivmedel är Circle K Vädermotet en fullservicestation med allt som behövs under laddpausen, såsom ett brett utbud av mat och dryck, samt dusch och toalett. Dessutom erbjuds inhägnad och kameraövervakad säkerhetsparkering med plats för cirka 40 lastbilar. Där kan åkare som behöver vila stanna någon timme eller över natten.

Vädermotet är ett ståtligt flaggskepp och en riktig milstolpe på väg mot en framtid av grönare transporter. Vi är otroligt glada och stolta över att vara tidigt ute på denna resa och vad vi har åstadkommit, liksom samarbetet med hamnen. Med stationens strategiska placering och smarta struktur är vi väl förberedda för marknadens framtida behov av olika drivmedel. Vädermotet har potential att bli ett viktigt nav i omställningen, säger Lennart Olsson, ansvarig för laddning av tung trafik på Circle K i ett pressmeddelande. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172