23948sdkhjf

Hedin satsar på service i Europa

Bavaria köper norsk plåt- och lackverkstad när Hedin satsar stort på skadeverkstäder i Europa.

Bavaria Molde, dotterbolag till Hedin Automotive i Norge, förvärvar plåt- och lackverkstaden Frodes Karosseri og Lakk. Förvärvet av verkstaden, som grundades 1991 och sysselsätter nio personer, görs som ett led i strategin att erbjuda kunder ett komplett urval av service- och underhållstjänster, enligt ett pressmeddelande.

Vi ska vara en helhetsleverantör av biltjänster och har fram till idag inte haft några plåt- och lackverkstäder i egen regi. Nu positionerar vi oss för att växa inom ett viktigt område, säger Bent Erik Heimen, vd för Bavaria Molde i ett pressmeddelade.

Hedin Mobility Group har idag ett 50-tal plåt- och lackverkstäder med närvaro på de flesta av de europeiska marknaderna där koncernen är verksam. Förvärvet av Frodes Karosseri og Lakk är en del av en pågående europeisk servicemarknadssatsning av Hedin Mobility Group.

Vi har successivt växt på verkstadssidan genom förvärv av både större återförsäljare och fristående aktörer. Den snabba utvecklingen inom bilbranschen påverkar hela servicemarknadsaffären. Vi satsar stort på skadeverkstäder i Europa för att ytterligare bredda och utveckla vår verksamhet och kunna möta framtida utmaningar och möjligheter, säger Anders Hedin, ägare och vd för Hedin Mobility Group.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095