23948sdkhjf

På drift i Las Vegas

Det blir allt svårare för de strama bilföretagen att marknadsföra sig till snapback-generationen. Entré Ken Block. Drifting-mogulen som har lagt världens städer och ungdomarnas gunst under sig med sina helgalna gymkhana-videor.

Med backning av Audi har Ken Block fått en ny bil, en Audi S1 Hoonitron. Ser ni, en anspelning på Audis elbilsnamn e-tron blandat med Blocks Hoonigan. Han brukar ju döpa sina bilar nånting hoon: Hoonipigasus, Hoonicorn och nu Hoonitron. Bilen har kraftig inspiration från rallylegenden Sport quattro S1 som Walter Röhrl brände uppför Pikes Peak med.

Nu har serien dessutom bytt namn till Electrikhana och flyttat till Las Vegas och Audi har tagit med alla sina ikoniska racing- och rallybilar som Block får drifta runt. 

Hoonitron är bestyckad med två elmotorer, fyrhjulsdrift, prestanda i överflöd, kolfiberchassi och har utvecklats exklusivt av Audi Sport för Ken Block.

Direkt tar sig Block och Hoonitron ut på strippen och drar i handbromsen i 150 för att vända bilen 180 grader i färdriktningen och ”backa” samtidigt som hjulen snurrar framåt för att bromsa hastigheten. Den gnisslar gummi och elmotorerna viner.

Utanför Golden Nugget dansar Elvis och Block skapar stämning med att göra en rökridå med sina donuts. Vidare upp genom ett parkeringsgarage och Block knockar sandsäckar uppe på taket med bakspoilern. Ner igen till Hotel Cromwell och hälsa på Audi 90 IMSA GTO och Audi 200 Trans Am innan det bär vidare ut på strippen igen där den niofaldiga Le Mans-vinnaren Tom Kristensen parkerat sin R18 e-tron och tappar hakan för att Block susar förbi.

Maxat är bara förnamnet. Kolla in själv:

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078