23948sdkhjf

VW har nått elbilsmål i förtid

Sedan de första exemplaren av ID.3 överlämnades till kunder i oktober 2020 har Volkswagen levererat 500 000 exemplar av modeller inom eldrivna ID.-familjen över hela världen, varav 23 000 i Sverige.

Volkswagen är på god väg med elektrifieringen av sin fordonsflotta. Ett år tidigare än planerat har märket nått ytterligare en milstolpe.

– En halv miljon levererade ID.-bilar bekräftar att de eldrivna modellerna tas emot väl av våra kunder över hela världen. Vi vill göra Volkswagen till det mest eftertraktade märket för hållbar fri rörlighet, säger Imelda Labbé, styrelsemedlem på Volkswagen med ansvar för försäljning, marknadsföring och servicemarknad.

Volkswagens orderstock är fortsatt stor och företaget berättar att de arbetar hårt för att så snabbt som möjligt leverera de cirka 135 000 ID.-bilar som deras kunder har beställt.
Från och med 2033 ska VW endast tillverka elbilar i Europa och redan 2030 står helt eldrivna bilar för minst 70 procent av företagets totala försäljning i Europa. I USA och Kina siktar företaget på att ha en andel elbilar på över 50 procent under samma period.

Även i Sverige är ID.-familjen en stor framgång. År 2020 blev ID.3 den mest registrerade elbilen på den svenska marknaden och året efter var det ID.4 som toppade listan. Av Volkswagens 26 828 nyregistrerade personbilar hittills i år på den svenska marknaden är 8 483 en ID.-modell, det vill säga 31,7 procent.

– Tittar vi på orderingången väljer redan runt hälften av våra kunder en ID.-modell. Efter Regeringens plötsliga beslut att avskaffa klimatbonusen finns förstås risken att elektrifieringen nu bromsas då bonusen har varit en viktig del i kalkylen för många bilköpare. Men vi tror ändå att omställningen är här för att stanna och med våra modeller – nuvarande och kommande – tror vi att vi kommer att kunna erbjuda attraktiva alternativ för våra kunder, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

Fram till år 2026 planeras tio nya helt eldrivna modeller på den globala marknaden. Volkswagen kommer då att erbjuda en modell i alla relevanta segment, från en mindre instegsmodell till det nya flaggskeppet Aero B.

Närmast på tur står den efterlängtade eldrivna "folkabussen" ID. Buzz och transportbilsversionen ID. Buzz Cargo som lanseras i slutet av 2022. Under 2023 är det världspremiär och lansering av den produktionsklara versionen av sedanmodellen Aero B, som sedan kommer att följas av en kombiversion. En uppdatering av ID.3 är också på gång.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094