23948sdkhjf

Årets Bilsäljare - finalist nr 1

Massor med nomineringar strömmade in till Årets Bilsäljare 2022. För jurygruppen har det varit en utmanade uppgift och samtidigt enormt uppmuntrande läsning. Säljaren som tar hem priset för ”Årets Bilsäljare” arbetar proaktivt för att hitta kunder och affärer, kan hantera olika digitala och sociala kanaler för att sälja på nya sätt och är duktig på att vårda befintliga kundrelationer. Hen ser till företagets helhet och är en duktig ”ekonom”. Tävlingen arrangeras av Imaweb och Motormagasinet.

Fredrik Rahmqvist, Lecab Bil

Fredrik fick ett jobb som hallvärd på Lecab men det dröjde inte länge förrän han fick erbjudandet att börja sälja bilar. Något som han nu har gjort i snart 19 år. För två år sedan tog han klivet upp från privatförsäljning till att bli account manager för företagsförsäljning.

– Det är ett superkul jobb som är väldigt omväxlande. Det finns alltid något att göra.

Fredrik tycker om att arbeta proaktivt och ringer gärna upp kunder för att informera om produktutbudet. En del kunder har hängt med ända sedan han började sälja bilar.

Fredrik är noga med att vara informativ och att återkoppla när han har sagt att han ska göra det.

– Genom att hålla vad du lovar framstår du som seriös och då blir det lättare att göra affärer.

Han ser alltid till att berätta både bra och dåliga nyheter direkt eftersom det skapar förtroende. De långa leveranstiderna på nya bilar som börjat bli vardag skapar lite andra arbetsförutsättningar. Fredrik löser det genom att hela tiden informera kunderna om vad som sker. Även om det inte finns någon nyhet att berätta, för att se till att kunden ska känna sig trygg.

Nu följer djupintervjuer med finalisterna för att juryn ska kunna presentera vinnaren den 9 december.

Prisutdelningen sker på Automässan den 19 januari.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.158