23948sdkhjf

Årets Bilsäljare - finalist nr 3

Massor med nomineringar strömmade in till Årets Bilsäljare 2022. För jurygruppen har det varit en utmanade uppgift och samtidigt enormt uppmuntrande läsning. Säljaren som tar hem priset för ”Årets Bilsäljare” arbetar proaktivt för att hitta kunder och affärer, kan hantera olika digitala och sociala kanaler för att sälja på nya sätt och är duktig på att vårda befintliga kundrelationer. Hen ser till företagets helhet och är en duktig ”ekonom”. Tävlingen arrangeras av Imaweb och Motormagasinet.

Rasmus Jonsson, Motor Trend Mariestad

Rasmus har arbetat som bilsäljare i åtta år, varav sju på Motor Trend. Han började faktiskt som rekondare där direkt efter plugget men tog en paus för att spela hockey på elitnivå. Cirkeln slöts när han senare blev erbjuden jobb som säljare.

Rasmus tycker att arbetet är roligt och han gillar tävlingsaspekten och att han har möjlighet att tjäna bra.

– Det blir som en sport alltihop, tycker jag. Vi har statistik och siffror på allt och jag vill vara den som säljer mest och fortfarande lyckas hålla kvalitet i det jag gör och hinna med allt. Jag blir tillfreds när jag löser den utmaningen.

Trots att Rasmus verkar i en liten ort som Mariestad kan han konkurrera försäljningsmässigt med de bästa säljarna inom företaget som finns i betydligt större städer.

– För mig är det mötet med kunden som är anledningen till att jag trivs så bra med jobbet. Att jag har lyssnat och kunnat leverera det som den vill ha.

Rasmus framgång består till stor del av att han har ordning och reda och att hans ärlighet skapar ett förtroende hos kunden.

– Många tycker att det är svårt att köpa bil och kan ha taggarna utåt när de kommer in. Men när de märker att det är schyst kommer de gärna tillbaka. Sälja många bilar kan alla göra, det handlar om att hålla kvaliteten i varje affär.

Nu följer djupintervjuer med finalisterna för att juryn ska kunna presentera vinnaren den 9 december.

Prisutdelningen sker på Automässan den 19 januari.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111