23948sdkhjf

Tre fräscha verkstäder i final

TL-Motor i Västervik, FT Lambohov i Linköping och Nisses Däckservice i Tomelilla. Det är de tre finalister till Motormagasinets tävling Sveriges Fräschaste Verkstad 2022.

Syftet med tävlingen Sveriges Fräschaste Verkstad är att rikta strålkastarljus på alla framstående verkstäder som aktivt arbetar för att skapa en trivsam och god arbetsmiljö och dessutom erbjuder en modern och snygg arbetsplats. Motormagasinet lyfter särskilt fram de verkstäder som ligger i framkant när det gäller teknisk utrustning, kundbemötande och service.

Nomineringen startade i juni och har pågått fram till den 1 november. Alla har kunnat skicka in förslag på verkstäder med motivering och bilder via hemsidan Sveriges Fräschaste Verkstad.

Juryn på Motormagasinets redaktion bläddrade en bra stund bland bidragen innan de kom fram till vilka tre verkstäder som fick gå vidare till sista omgången av Sveriges Fräschaste Verkstad. Motormagasinet har besökt verkstäderna som till slut hamnade i finalen. Det var FT Lambohov, en Mekonomenverkstad i Linköping; TL Motor, en Mecaverkstad i Västervik och Nisses Däckservice i Tomelilla.

Vinnaren utses i mitten av december och kommer att prisas i Motormagasinets monter på Automässan i Göteborg 20 januari.

TL Motor

–Vi har själva byggt den här verkstaden, som vi flyttade in i 2021, utifrån tidigare erfarenheter av äldre verkstäder vi haft. Det var mycket viktigt för mig att det skulle finnas bra med utrymme eftersom det ofta kan bli för trångt. Den verkstad vi hade före den här, byggde vi ut flera gånger. Nu visste vi precis hur stort utrymme som vi vill ha. Hade vi behövt större utrymme så hade vi byggt ännu större, säger Tim Larsson, vd på TL Motor i Västervik.

VERKSTADSFAKTA

Ägare: Tim Larsson

Anställda: 16.

Fordonslyftar: 14.

Kedja: Meca.

Omsättning 2021: 27 miljoner kr.

Verksamhet: Allsidig verkstad med både service- och skadeverkstad. TL Motor tar även hand om husbilar och har ett däckhotell med tillhörande service.

Källa: TL Motor

Nisses Däckservice

–Det var alltid viktigt för min pappa, som startade den här verkstaden, att ha rent och snyggt. Det har jag fortsatt med. Det är ju så mycket roligare för både kunden och oss att komma in i en ren och fräsch verkstad, säger Håkan Karlsson, vd på Nisses däckservice i Tomelilla i Skåne.

VERKSTADSFAKTA

Ägare: Håkan Karlsson.

Anställda: 6. 

Billyftar: 3 däckmontering och 1 för hjulinställning.

Kedja: Däckteam

Omsättning 2021: 15 miljoner kr.

Verksamhet: En däckverkstad och däckhotell som tar hand om däckservicen på allt från personbilar till stora lastfordon och tunga lantbruksmaskiner. Alldeles intill däckverkstaden har ägaren även en gör-det-själv-tvättanläggning.

Källa: Nisses Däckservice.

LT Lambohov

–Vi satsar hårt på att få personalen att trivas bland annat genom gemensamma aktiviteter som femkamp och gokart. På övervåningen ska det bli ett gym som vi tyvärr ännu inte hunnit inreda, säger Mikael Timan, en av två delägare av verkstaden FT Lambohov utanför Linköping.

–Den här verkstadens lokaler ska bli en samlingspunkt för våra fyra verkstäder, säger den andre delägaren Christoffer Köhl.

VERKSTADSFAKTA

Ägare: Christoffer Köhl och Mikael Thiman.

Anställda: 9

Billyftar: 10 lyftar i seviceverkstaden och 3 lyftar i däckverkstaden.

Kedja: Mekonomen

Omsättning: Verkstaden öppnades sommaren 2022. Inför 2023 siktar ägarna på en omsättning på 17–20 miljoner kronor.

Verksamhet: En serviceverkstad med en däckverkstad och däckhotell i intilliggande byggnad.

Källa: FT Lambohov

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094