23948sdkhjf

47,5 mil på en laddning i verklig trafik

Nya Mercedes-Benz eSprinter, som premiärvisas i början av februari, får en rejäl räckvidd, enligt ett pressmeddelande.

Ett förserieexemplar kördes nyligen 47,5 mil på en laddning, från Stuttgart till Münchens flygplats tur och retur. Vid resans slut fanns det energi kvar för ytterligare tvåmils körning.

För att testet skulle spegla verkliga förhållanden skedde det just i vanlig trafik med både stadstrafik, landsväg och motorvägskörning. Sträckan har också en allt annat än förlåtande topografi med 575 meters nivåskillnad mellan högsta och lägsta punkt.

Bilen som användes var en extra lång version med förhöjt tak. En inspektör från kontrollorganet TüV åkte med under hela resan och bekräftade en energiförbrukning på 21,9 kWh 100 km (2,19 kWh/mil).
Nya eSprinter kommer att kunna fås med tre olika batteristorlekar och den testade bilen hade det största av dessa. Bilen kommer att kunna fås både som skåpbil i olika utföranden och som chassi för olika byggnationer.
Nya eSprinter kommer att byggas i Tyskland och USA med början andra halvåret 2023. Premiärvisning blir det i början av februari och de första svenska bilarna beräknas anlända i början av 2024.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Autoexperten blir 100 procent GBV under 2023
Ekström vann Race of Champions
Färre körkort återkallades
Ny snabbänk från Italien
Spherefamiljen får tillökning med flexibelt koncept
Nya modeller av Jaguar!
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
RT-Forum
Transportnet

Sänd till en kollega

0.094