23948sdkhjf

47,5 mil på en laddning i verklig trafik

Nya Mercedes-Benz eSprinter, som premiärvisas i början av februari, får en rejäl räckvidd, enligt ett pressmeddelande.

Ett förserieexemplar kördes nyligen 47,5 mil på en laddning, från Stuttgart till Münchens flygplats tur och retur. Vid resans slut fanns det energi kvar för ytterligare tvåmils körning.

För att testet skulle spegla verkliga förhållanden skedde det just i vanlig trafik med både stadstrafik, landsväg och motorvägskörning. Sträckan har också en allt annat än förlåtande topografi med 575 meters nivåskillnad mellan högsta och lägsta punkt.

Bilen som användes var en extra lång version med förhöjt tak. En inspektör från kontrollorganet TüV åkte med under hela resan och bekräftade en energiförbrukning på 21,9 kWh 100 km (2,19 kWh/mil).
Nya eSprinter kommer att kunna fås med tre olika batteristorlekar och den testade bilen hade det största av dessa. Bilen kommer att kunna fås både som skåpbil i olika utföranden och som chassi för olika byggnationer.
Nya eSprinter kommer att byggas i Tyskland och USA med början andra halvåret 2023. Premiärvisning blir det i början av februari och de första svenska bilarna beräknas anlända i början av 2024.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Glaskedjan får ny vd
De köpte tusen bilar via säljsajten
ID. Buzz blir bussigare
Revol(t)utionen är nära
ARN: Manipulerad mätarställning är ett ursprungligt fel
Hedin börjar att sälja Lotus

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078