23948sdkhjf

Assemblin laddar för Rally Sweden

Vid förra vinterns upplaga av Rally Sweden blev tävlingen först ut i global motorsport med att kombinera hybridmotorer med fossilfria bränslen. Installations- och serviceföretaget Assemblin var stolt partner vid evenemanget och förnyar nu sitt engagemang inför 2023 års tävling.

Rally Sweden har som första motorsportevenemang i världen fått en miljöcertifiering av FIA, Fédération Internationale de l'Automobile. När 2023 års Rally Sweden äger rum i Umeå 9 - 12 februari kommer företaget Assemblin, precis som förra vintern, stå för samtliga installationer som krävs för att genomföra tävlingen. Företagets smarta laddkoncept för elbilar, Assemblin Charge, får alltså även i vinter en central plats i samband med tävlingen.

–För oss i Umeå innebär rallyt en värdefull mötesplats för olika aktörer och vi har goda förutsättningar att skapa en riktig motorfest både för publiken på plats och för alla som följer tävlingen på distans. Det känns extra bra att Rally Swedens miljömål rimmar väl med våra egna ambitioner inom hållbarhet. Assemblins vision är att skapa smarta och hållbara installationslösningar, och det kommer vi att bidra med även här, säger Patrik Lundström, Assemblin El i Umeå.

–Hållbarhet är mycket högt prioriterat för Rally Sweden och hela motorsporten. För oss inom Rally Sweden är det väldigt viktigt att kunna bygga vidare på de samarbeten som fungerade så väl under årets rally. Assemblin är ett av dem som även eftersträvar samma mål inom hållbarhet som vi och det känns verkligen tryggt att fortsatt ha med oss dem i utvecklingen av Rally Sweden, säger Rally Swedens vd, Anna Nordkvist.

Assemblins erbjudande inom grön teknik rymmer förutom elbilsladdning även tekniska lösningar för exempelvis solceller, energilagring och energioptimering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.07