23948sdkhjf

Hedin avstår jätteaffär i England

Det var i höstas som Hedin Mobility Group lade ett bud på den ledande brittiska bilhandelsfirman Pendragon. Men nu har Hedin dragit sig ur affären.

Den 26 september 2022 meddelade Pendragon PLC att ett möjligt uppköpserbjudande hade mottagits från Hedin Mobility Group. Ytterligare tillkännagivanden den 24 oktober och 21 november 2022 förlängde tidsfristen för ett eventuellt bindande uppköpserbjudande, skriver Hedin i ett pressmeddelande.

Givet de utmanande marknadsförhållandena och de osäkra ekonomiska utsikterna bekräftar Hedin att bolaget inte har för avsikt att lämna ett uppköpserbjudande för Pendragon.

Pendragon är en av Storbritanniens största spelare inom bilhandeln och hade 2021 en nettoomsättning på nästan 3,45 miljarder brittiska pund, drygt 40 miljarder kronor. Hedin Mobility Group hade 2021 en nettoomsättning på 28,2 miljarder kronor. Om Hedin-koncernen hade förvärvat Pendragon så hade de blivit näst störst i Europa inom bilhandel, skriver Dagens Industri.

På den internationella analysfirman ICDP, som är specialiserat på bilhandeln och fordonseftermarknaden, tror man inte att det är helt uteslutet att Hedin-koncernen återkommer med ett nytt bud framöver. Det säger ICDP:s vd Steve Young i en intervju i Dagens Industri. Enligt brittiska regler får budgivaren återkomma med ett nytt bud efter tidigast sex månader.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078