23948sdkhjf

Vätgastillverkare öppnar station på västkusten

Hynion har fått tillstånd att driva en vätgastankstation i Göteborg. Något företaget menar kommer bidra till bättre rörlighet för vätgasfordon i Skandinavien.

Det var dagen före Lucia som Hynion smygöppnade stationen som ligger belägen på Ruskvädersgatan i Göteborg. En officiell invigning kommer att ske den 20 december. Hynion har sålt vätgas sedan 2007 och säger själva att deras ambition är att expandera till flera skandinaviska städer utöver de som redan finns i Sverige och Norge.

– När den här stationen öppnar kommer rörligheten för vätgasbilister att höjas kraftigt inte bara i södra Sverige utan även i Skandinavien. Med Hynions stationer i Oslo, Stockholm och Sandviken kommer bilarna med en räckvidd på över 60 mil genast att få en mycket större aktionsradie. Dessutom kommer det att bli betydligt lättare att köra till kontinenten genom Danmark för bilar baserade i Oslo-regionen, säger Ulf Hafseld, vd för Hynion AS, i en kommentar.

Även en andra vätgasstation ska etableras i Göteborg som planeras vara klar första halvåret 2024. Med den ska det bli möjligt att tanka även tyngre fordon. Stationen är tänkt att serva den ökade lastbilstrafiken mellan Hamburg och Oslo utöver inrikes- och lokaltrafik.

– Tillsammans med Hynions kommande stationer i Västerås, Jönköping och Malmö, samt den förestående återöppningen av stationen i Porsgrunn i Norge, kommer rörligheten att öka avsevärt för de som vill minska sina utsläpp av växthusgaser genom att köra på vätgas, säger Ulf Hafseld.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Autoexperten blir 100 procent GBV under 2023
Ekström vann Race of Champions
Färre körkort återkallades
Ny snabbänk från Italien
Spherefamiljen får tillökning med flexibelt koncept
Nya modeller av Jaguar!
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
RT-Forum
Transportnet

Sänd till en kollega

0.094