23948sdkhjf

Alpinlegendar kör Porsche Carrera Cup

Efter en framgångsrik debutsäsong i Porsche Sprint Challenge Scandinavia meddelar nu alpinlegendaren Aksel Lund Svindal att han kommande säsong byter mästerskap och tävlar i Porsche Carrera Cup Scandinavia.

Aksel Lund Svindal är sportbilsentusiast och ambassadör för Porsche. Under sin alpina karriär blev han med två olympiska guldmedaljer, fem världs­mästartitlar och 36 världscupsegrar en av de största alpina åkarna genom tiderna.

Säsongen 2022 bytte Aksel Lund Svindal skidbackar mot racerbanor och körde som teamkamrat till Ingemar Stenmark och Prins Carl Philip i Porsche Sprint Challenge Scandinavia. Vid debutracet på Scandinavian Raceway körde Svindal upp sig till en förstaplats. Efter säsongens slut kunde Aksel Lund Svindal räkna in totalt fyra pallplatser.

– Jag är väldigt nöjd med min debutsäsong, jag har lärt mig massor och utvecklats otroligt mycket som förare. Samtidigt har jag höga förväntningar på nästa säsong och mästerskapsbytet. Jag kan banorna ganska bra efter den här säsongen, men jag ska lära mig en helt ny bil och har väldigt stor respekt för nivån på förarna i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Det kommer bli väldigt kul och lite nervöst, säger Aksel Lund Svindal.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156