23948sdkhjf

Bränslecellsgenerator för nordiska marknaden

Nilsson Energy, som samarbetar med Toyota Sweden AB, har tecknat avtal med det franska företaget Energy Observer Developments om att saluföra en bränslecellsgenerator på den svenska och nordiska marknaden.

Generatorn som är konstruerad med hjälp av Toyotas bränslecellsteknik omvandlar ljudlöst grön vätgas till elektricitet med endast vattenånga som utsläpp från generatorn.

Den kompakta bränslecellsgeneratorn, som både kan placeras utomhus och inomhus, öppnar upp för helt nya möjligheter när det gäller att få tillgång till fossilfri el utan att vara inkopplad till det ordinarie elnätet. Användningsområden kan vara alltifrån byggarbetsplatser, lantbruk eller större event och konserter där det finns behov av elektricitet och värme. Eller som reservkraft för samhällskritisk verksamhet.

Det franska företaget Energy Observer Development har konstruerat generatorn som bygger på samma bränslecellsteknik som återfinns i Toyota Mirai.

– Att nu se bränslecellstekniken från Toyota Mirai integrerad i fler samhällsnyttiga sammanhang och genom Nilsson Energy vara tillgänglig i Sverige är en spännande och för framtidens utveckling, säger Christian Norberg, VD för Toyota Sweden AB.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Autoexperten blir 100 procent GBV under 2023
Ekström vann Race of Champions
Färre körkort återkallades
Ny snabbänk från Italien
Spherefamiljen får tillökning med flexibelt koncept
Nya modeller av Jaguar!
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
RT-Forum
Transportnet

Sänd till en kollega

0.141