23948sdkhjf

Bränslecellsgenerator för nordiska marknaden

Nilsson Energy, som samarbetar med Toyota Sweden AB, har tecknat avtal med det franska företaget Energy Observer Developments om att saluföra en bränslecellsgenerator på den svenska och nordiska marknaden.

Generatorn som är konstruerad med hjälp av Toyotas bränslecellsteknik omvandlar ljudlöst grön vätgas till elektricitet med endast vattenånga som utsläpp från generatorn.

Den kompakta bränslecellsgeneratorn, som både kan placeras utomhus och inomhus, öppnar upp för helt nya möjligheter när det gäller att få tillgång till fossilfri el utan att vara inkopplad till det ordinarie elnätet. Användningsområden kan vara alltifrån byggarbetsplatser, lantbruk eller större event och konserter där det finns behov av elektricitet och värme. Eller som reservkraft för samhällskritisk verksamhet.

Det franska företaget Energy Observer Development har konstruerat generatorn som bygger på samma bränslecellsteknik som återfinns i Toyota Mirai.

– Att nu se bränslecellstekniken från Toyota Mirai integrerad i fler samhällsnyttiga sammanhang och genom Nilsson Energy vara tillgänglig i Sverige är en spännande och för framtidens utveckling, säger Christian Norberg, VD för Toyota Sweden AB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078